Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mii de arbori seculari sequoia, distruși de incendii în SUA

piqsels.com-id-fxjcf.jpg

Sursa imaginii: 
www.piqsels.com

Incendiile din statul american California din ultimele 15 luni au provocat moartea sau rănirea gravă a mii de arbori maturi din specia sequoia gigant. Acest fapt a dus la distrugerea unei cincimi din cei mai mari copaci de pe Pământ, conform unui bilanţ pe ultimii doi ani inclus într-un raport al Serviciului Parcurilor Naţionale din Statele Unite, informează agenţia Xinhua preluată de Agerpres.

Două incendii declanşate de fulgere în luna septembrie în Parcul Naţional Sequoia şi în Pădurea Naţională Sequoia din jur au făcut ravagii în mai bine de o treime din pădurile din California şi au mistuit între 2.261 şi 3.637 de arbori sequoia gigant, între 3% şi 5% din populaţia acestor copaci maiestuoşi, conform raportului emis de agenţie vineri.

Această pierdere a condus la o creştere a bilanţului acestor copaci distruşi în ultimii doi ani în incendii de vegetaţie la un procent estimat de 13% până la 19% din populaţia de sequoia gigant din lume.

Sequoia gigant are o distribuţie limitată, acoperind doar 28.000 de acri în 70 de păduri de pe versanţii vestici ai munţilor Sierra Nevada din California.

Un arbore sequoia poate trăi mii de ani. Printre aceşti copaci se numără comori naţionale emblematice, cum ar fi "General Sherman Tree" din Parcurile Naţionale Sequoia şi Kings Canyon, care este considerat cel mai mare arbore din lume, având o înălţime de 83,8 metri şi un diametru de 10,9 metri la bază.