Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Greenpeace: Problemele programului Casa Verde Fotovoltaice, un deja vu

greenpeace_casa_verde_fotovoltaice_deja_vu.jpg

Casa Verde Fotovoltaice, un nou eșec (Sursa: MEDIAFAX FOTO/SILVIU MATEI-ilustrație)
Casa Verde Fotovoltaice, un nou eșec (Sursa: MEDIAFAX FOTO/SILVIU MATEI-ilustrație)

Ecologiștii critică autoritățile pentru eșecul programului Casa Verde Fotovoltaice. Problemele tehnice care au dus la suspendarea accesului la aplicația informatică puteau fi prevenite, cu atât mai mult cu cât ele au apărut și în anii anteriori, declară la RFI coordonatorul de campanii de la Greenpeace România Marian Mândru.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), care gestionează Casa Verde Fotovoltaice, și-a asumat greșeala într-un mesaj pe Facebook.

Instituția precizează că se caută soluții pentru ca toate dosarele depuse până pe 22 decembrie să fie încărcate luna viitoare.

 

Casa Verde Fotovoltaice: Dosarele depuse până acum vor fi anulate din cauza problemelor tehnice ale aplicației

 

Programul Casa Verde Fotovoltaice, noi critici din partea Greenpeace

 

Marian Mândru de la Greenpeace România explică de ce apar mereu probleme cu acest program: ”Problema e una sistemică, nu e doar una de IT. Sperăm că cineva va reuși să facă o reformă a acestei instituții și această reformă să ia în considerare principii de performanță, de profesionalism (...). AFM are bugete generoase, toate aceste probleme tehnice puteau fi rezolvate prin externalizarea acestor servicii. E o chestiune de project management, e o chestiune de planificare, de comunicare, sunt mai multe componente, nu m-aș rezuma doar la problema tehnică, pe care o știm, o știm deja de doi ani și ceva și uite că nu s-a rezolvat nici în 2021”.

Prin programul Casa Verde Fotovoltaice, cine vrea să-și producă singur energia electrică poate primi până la 20.000 de lei de la AFM.

 
Marian Mândru, despre programul Casa Verde Fotovoltaice