MAE confirmă că o româncă a murit în Egipt, în urma atacului unui rechin​. Mai multe plaje au fost închise

rechin_mare.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com

Egiptul închide mai multe plaje de la Marea Roşie, după ce o femeie în vârstă de 68 de ani a fost ucisă de un rechin. Atacul rechinului a avut loc în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit Reuters. Totodată, două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit femeia din Austria. 

Update 00.27: O româncă a murit, duminică, în staţiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis Ministerul Afacerilor Externe din România. MAE precizează într-un comunicat de presă că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, reprezentanţii acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii morţii acestuia. „Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a confirmat MAE, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România.

Update 18.47: Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani, potrivit Hotnews.  Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Anterior, Ministerul egiptean al Mediului a declarat duminică că două femei au fost ucise într-un atac al rechinilor în apropiere de Hurghada, o stațiune populară de la Marea Roșie, unde mai multe plaje au fost închise de la incidentul de vineri, transmite AFP.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Ministerul a spus vineri că „orice activitate este interzisă timp de trei zile" pe plajele din sudul orașului Hurghada, în sud-estul Egiptului, într-un ordin emis de guvernatorul regiunii Mării Roșii, Amr Hanafi.

Știrea inițială:

Guvernatorul egiptean al Mării Roşii a emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roşie, după ce o austriacă în vârstă de 68 de ani a fost ucisă de un rechin în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit unor surse de securitate citate de Reuters. 

Victima a fost transferată la un spital privat local imediat după atac, a declarat pentru Reuters o sursă de la Direcţia pentru Afaceri Sanitare din Marea Roşie, potrivit Mediafax. 

Sursa a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar femeia a murit din cauza insuficienţei circulatorii, care reprezintă o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca urmare a rănilor şi a pierderii de sânge.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia locuia în Egipt de cinci ani cu soţul ei egiptean.