Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rezerva de apă a municipiului Craiova, epuizată

robinet_baie.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat din cauza unei avarii şi a perioadei caniculare, care a dus la creşterea consumului, a anunţat joi Compania de Apă Oltenia, scrie Gazeta de Sud.

Din cauza consumului în creştere şi a unei avarii de pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, au dus la epuizarea rezervei de ape din municipiului Craiova. Din această cauză, Compania de Apă Oltenia furnizează apă joi, 21.07.2022, doar în intervalul orar 19.00 – 21.00, potrivit gazetadesud.ro.

După ora 21.00, compania va întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu. Sunt afectate în continuare mai multe cartiere din Craiova: Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

ţionaţi că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii.