Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Va fi concesionat Parcul Izvor? ”Spațiul verde a început deja să fie distrus, prin ultimul concert”

va_concesionat_parc_izvor_spatiu_verde.jpg

Elevi de liceu plantează copaci în Parcul Izvor
Elevi de liceu plantează copaci în Parcul Izvor
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Concesionarea Parcului Izvor ar putea distruge spațiul verde din inima Capitalei. O spune la RFI vicepreședinta filialei București a Asociației Peisagiștilor din România Diana Culescu, în contextul în care Primăria Generală a primit o cerere de concesionare din partea unei firme care organizează concerte.

Peste 20 de grupuri civice și asociații neguvernamentale i-au cerut primarului Nicușor Dan să nu concesioneze Parcul Izvor (detalii aici).

Diana Culescu spune că spațiul verde din Parcul Izvor a început deja să se degradeze: ”Spațiul acela verde a început deja să fie distrus, prin ultimul concert care s-a realizat acolo. Ce nu se înțelege e faptul că aceste spații verzi din București nu au fost gândite pentru a găzdui evenimente din acestea ce se fac pe stadioane, în general sau în parcări, în spații din acestea, platforme industriale și așa mai departe, în alte țări. Sunt foarte puține parcuri din Europa care au fost gândite de la bun început sau cărora li s-au adăugat aceste zone în care se pot desfășura concerte”.

 

(FOTO) Asociația Peisagiștilor: Parcul Cișmigiu se află într-o stare deplorabilă. Cum arăta grădina pe vremuri?

 

(VIDEO) Controverse, după ce Grădina Icoanei a fost reamenajată. ”Unele materiale nu existau când a fost creat parcul”

 

Ea precizează că ”a aduce atâția oameni la un loc, într-un timp atât de scurt, cu atât de multe echipamente în primul rând duce la tasarea solului, tasare pe care nu o va adresa absolut nimeni. Acea tasare face să nu mai crească plante, putem să le înlocuim o dată pe săptămână, cum își doresc companiile private, n-are nici o legătură. Faptul că acel sol nu mai permite să se infiltreze apa și să treacă aerul face inadecvat pentru dezvoltarea plantelor, deci fără dezvoltarea plantelor, putem să zicem direct că l-am betonat, nu?”.

 
Diana Culescu, despre posibila concesionare a Parcului Izvor