Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Dunărea, la cote alarmante. Greenpeace: România are nevoie de acțiune climatică

dunare_greenpeace_romania_actiune_climatica.jpg

Activiști Greenpeace, pe albia secată a Dunării
Activiști Greenpeace, pe albia secată a Dunării
Sursa imaginii: 
site Greenpeace România

Organizația ecologistă Greenpeace România solicită autorităților să ia măsuri curajoase de combatere a schimbărilor climatice, mai ales în contextul în care Dunărea și unele râuri au scăzut la niveluri alarmante.

Coordonatorul de campanii de la Greenpeace România Marian Mândru spune la RFI ce așteaptă activiștii de mediu de la Guvern: ”E clar că avem nevoie de mai multă acțiune climatică în momentul acesta. Odată cu războiul din Ucraina, acțiunea climatică a trecut în planul doi. În schimb, situația e aceeași, Pământul se încălzește din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră și efectele sunt din ce în ce mai radicale. Ne confruntăm cu foarte multe fenomene meteo extreme, incendii, caniculă, fluvii care aproape dispar”.

El declară că ”autoritățile trebuie să ia decizii, trebuie să-și facă un plan concret, prin care putem să reducem din ce în ce mai mult aceste emisii de gaze cu efect de seră, să ia măsuri de adaptare, pentru că deja, dintr-o anumită perspectivă, degradarea mediului este destul de avansată. Din păcate, nu vedem o reacție din partea autorităților din România, continuăm să ne facem planuri, folosind combustibili fosili pe termen lung, nu știm până unde vom merge, de exemplu, cu exploatarea gazelor naturale. Singura variantă a Guvernului pentru seceta din România este creșterea nivelului de irigații, dar ne întrebăm cu ce apă?”.

Detalii aici despre o acțiune organizată de Greenpeace România în albia secată a Dunării.