Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Acțiune civică pentru salvarea Parcului Grozăvești

actiune_civica_salvare_parc_grozavesti.jpg

Bucureștenii cer salvarea Parcului Grozăvești
Bucureștenii cer salvarea Parcului Grozăvești
Sursa imaginii: 
Facebook/Grupul de inițiativă civică ”Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești”

Mai multe grupuri civice și organizații de mediu din Capitală își cer dreptul la spațiu verde. Ele solicită Consiliului General al Municipiului București recuperarea și reîntregirea Parcului Grozăvești, pentru a fi redat comunității locale.

Oamenii se plâng într-o scrisoare deschisă, semnată între altele de Ecopolis, Eco-Civica și Asociația ”Ivan Patzaichin-Mila 23”, că zeci de mii de locuitori ai cartierului bucureștean Grozăvești nu au acces la vreun spațiu verde.

Reprezentanta grupului de inițiativă civică ”Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești” Iulia Guțulov spune la RFI cum arată acum zona respectivă: ”Acest parc în acest moment este din păcate în paragină. O bucată mare de aproape 5 hectare a fost retrocedată în anul 2005 și altă bucată de aproximativ un hectar a fost transferată către SRI de către Primăria Capitalei în 2015, pentru a se construi acolo un spital SRI, deci nu un spital pentru civili. De foarte mult timp, acest parc este în paragină. Cartierul Grozăvești este un cartier oarecum nou, aici s-au mutat multe familii cu copii mici și nu avem un parc public în care să ieșim să ne plimbăm cu copiii, cu cățeii, să alergăm, pur și simplu nu avem unde să mergem să respirăm aer curat în acest cartier. Nici în București nu sunt parcuri publice suficiente”.

Ea precizează că ”avem dreptul legal chiar din OUG 114/2007, ni se revin minim 26 metri pătrați spațiu verde pe locuitor și în acest moment, fiecărui bucureștean îi revin doar aproximativ 10 metri pătrați”.

 
Iulia Guțulov, despre salvarea Parcului Grozăvești