Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cod galben de ploi torențiale și vreme rea în aproape jumătate de țară

ploi.jpg

Sursa imaginii: 
Eduard Vasilica/RFI Romania

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru o mare parte din țară, valabilă începând de marți, de la ora 11.00, și până pe miercuri, 28 septembrie, la ora 06.00.

Potrivit meteorologilor, codul galben vizează Banatul, Oltenia, sudul Crişanei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei şi zonele montane.   În aceste zone vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoţite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp, precum şi prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Harta ANM – Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică valabil de marți, până miercuri, la ora 06.00.

În Capitală, în intervalul marți, 27 septembrie, ora 11.00 – miercuri, 28 septembrie, ora 06.00, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată seara și la începutul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.