Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rebecca Popescu (Adoptă un copac): „Ce facem noi este să ne implicăm în calitatea vieții generațiilor care ne urmează” (VIDEO)

„Adoptă un Copac” este un program care ajută la creșterea suprafeței împădurite din sudul României.

„Adoptă un Copac” este un program care ajută la creșterea suprafeței împădurite din sudul României.
Sursa imaginii: 
Unsplash

Rebecca Popescu, co-manager al programului „Adoptă un Copac” al asociației Viitor Plus, a explicat, la RFI, cum ne putem implica în eforturile de împădurire nu doar în țară, ci și în București, cum se face corect plantarea și de ce toate acestea sunt importante pentru fiecare locuitor al României.

„Ce facem noi nu este să salvăm vieți. Nu spun că asta nu e important… dar cumva [ce facem noi - n.r.] este pe termen mai lung, ne implicăm în calitatea vieții generațiilor care ne urmează”, spune Rebecca Popescu despre munca ei.

„Adoptă un Copac” este un program care ajută la creșterea suprafeței împădurite din sudul României. Prin intermediul acestuia se plantează, în mediul rural, copaci pe care echipa îi îngrijește apoi pe o perioadă de minim cinci ani. 

Sub umbrela Viitor Plus, în perioada 2007-2021, peste 13.100 de voluntari au ajutat la crearea a peste 1,12 milioane de metri pătrați de pădure în 14 comunități din județele care au cea mai mică rată de împădurire din România.

 

 

Deși inițiativele individuale legate de plantarea copacilor sunt lăudabile, activista de mediu spune că trebuie respectate anumite etape, inclusiv în marile orașe. Ea precizează că, datoria de a împăduri revine mai ales autorităților și mai puțin cetățenilor care își doresc doar să facă o schimbare. 

În schimb, oamenii care vor să facă o schimbare în acest sens trebuie să țină cont de câteva reguli pentru a se asigura că acționează în interesul naturii.

„Dacă vrem să facem primăvară, nu plantăm un arbore în curtea blocului, nu plantăm pe balcon, nu plantăm în parc fără să cerem voie, sub nicio formă, cel mai bine este să ne organizăm și să solicităm autorităților să se implice”, spune Rebecca Popescu.

Urmărește materialul integral aici.