Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce înseamnă un oraș sustenabil (VIDEO)

Ce este un oraș sustenabil

Ce este un oraș sustenabil
Ce este un oraș sustenabil
Sursa imaginii: 
ENTR RO

În ultimii ani, în orașe din întreaga Europă are loc o schimbare de paradigmă. Construite având automobilul în minte, orașele sunt acum remodelate, de data aceasta punând în centrul atenției omul și grija pentru mediu.

Astfel de orașe au ajuns să fie cunoscute ca Smart Cities. Aceste orașe se folosesc de tehnologie, pentru a dezvolta spații verzi, clădiri eficiente energetic, pentru a reduce emisiile de orice fel și pentru a construi o infrastructură prietenoasă cu pietonii, bicicliștii sau cei care aleg mijloacele de transport în comun.

„Un oraș sustenabil e un oraș care are un nivel de decibeli mult mai scăzut, are o plăcere a vieții și un spațiu verde necesar și suficient de mare pentru toată lumea. Și tehnologia nu este numai în zona de clădiri sau de mobilitate, dar este integrată într-o abordare 360 de grade.” a explicat Președinta organizației Green Revolution, Raluca Fișer, la RFI România, în emisiunea „Planeta Verde”.

 

 

Ce care sunt piedicile cu care se confruntă România când vine vorba de implementarea acestor orașe inteligente puteți vedea în materialul integral.