Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Loredana Pană, Mai Mult Verde: Dunărea devine o groapă de gunoi informală. 4.2 tone de deșeuri ajung zilnic în Marea Neagră

mai_mult_verde.jpg

Sursa imaginii: 
Mai Mult Verde / Facebook

Asociația Mai Mult Verde organizează 4 tabere de igienizare pe traseul viitoarei Ecorute Dunărene. Fiecare tabără durează 3 zile și implică participarea a 15 voluntari. Miercuri, 31 mai, e ultima zi de înscriere în tabere.

La RFI, Loredana Pană, coordonatoarea de proiecte a Asociației atrage atenția asupra faptului că Dunărea devine o groapă de gunoi informală pentru că nu este folosită pe un segment foarte mare în sudul României.

Printre deșeurile depozitate pe malul Dunării sau aduse de ape din amonte se numără televizoare, frigidere, PET-uri și sticle.

Loredana Pană atrage atenția asupra faptului că unele comunități nu au un sistem eficient de salubritate. În zonele rurale  e o situație des întâlnită, motiv pentru care oamenii sunt fortați să facă aceste gropi de gunoi informale. Multe dintre ele se găsesc sunt la capătul satului, o zonă care, de multe ori, coincide cu malurile lacurilor și râurilor.

Azi e ultima zi în care vă puteți înscrie la taberele organizate de Mai Mult Verde.  

 

 

 
Loredana Pană, Mai Mult Verde: Dunărea devine o groapă de gunoi informală. 4.2 tone de deșeuri ajung zilnic în Marea Neagră