Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Furtună istorică, prognozată în SUA

furtuna-istorica-prognozata-sua.jpg

Ninsori abundente, aşteptate în SUA.

Coasta de nord-est a SUA se pregăteşte pentru ceea ce ar putea deveni o furtună de zăpadă de proporţii istorice. Combinaţia a două fronturi atmosferice a provocat deja sute de anulări de zboruri.

Punctul culminant este aşteptat sâmbătă dimineaţă la est de Cape Cod. Autorităţile sunt pregătite pentru un scenariu în care reţeaua de alimentare electrică ar suferi pagube majore, iar transportul terestru ar fi îngreunat masiv. Şcolile deja au fost închise în Boston. Meteorologii se aşteaptă la căderi de zăpadă de până la 70 de centimetri în unele zone.

La New York, oraş care încă nu şi-a revenit complet după uraganul Sandy, primăria a sfătuit locuitorii să îşi facă provizii, din cauza dificultăţilor preconizate în alimentarea cu energie şi transport. Deocamdată, şcolile din New York au rămas deschise. Autorităţile s-au pregătit cu toate utilajele de deszăpezire ce le stau la dispoziţie şi cu 250 de mii de tone de sare pentru lucrări.

În zonele care vor fi afectate de furtuna de zăpadă, locuitorii practic au golit supermarketurile, făcându-şi provizii de hrană, apă şi baterii pentru câteva zile. Pe reţelele de socializare circulă o sumedenie de fotografii cu rafturile goale şi cozi mari la intrarea în magazine.