Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum va fi vremea în luna august: caniculă şi furtuni

cum_va_fi_vremea_in_luna_august_canicula_si_furtuni.jpg

Caniculă şi furtuni în luna august, în România.

Românii vor avea parte de o lună august normală din punct de vedere al temperaturilor. O spune la RFI climatologul Roxana Bojariu, de la ANM. Ea precizează că vor exista unele valuri de caniculă, mai ales în vestul ţării. Pe de altă parte, Bojariu nu exclude apariţia unor noi episoade de furtuni violente luna viitoare.

Roxana Bojariu precizează că furtuni "vor mai fi, asta este clar şi aceste furtuni pot fi prognozate, localizate şi identificate ca intensitate mai ales cu câteva ore înainte, prin serviciul de now-casting".

Climatologul spune că "nu este exclus să avem şi intervale de câteva zile cu caniculă. Problema este cât de persistentă ar putea fi această caniculă. Conform rezultatelor modelelor de la centrul european, adaptate pentru zona ţării noastre de colegii mei, vom avea din punct de vedere termic o lună august normală, cu excepţia vestului ţării, unde există o probabilitate crescută de a avea temperaturi mai mari decât în mod obişnuit".

"În cazul precipitaţiilor, în afară de centrul şi nordul ţării, unde semnalul pare a fi normal, pentru celelalte regiuni există o tendinţă de deficit", mai declară Bojariu.

 
Roxana Bojariu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre cum va fi vremea în luna august în România