Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valorile radioactivităţii sunt în limite normale în România

Valorile radioactivităţii sunt în limite normale în România arată analizele făcute după ce informaţiile privind posibile scurgeri radioactive la centrala nucleară din Ucraina. Ministerul Mediului anunţă că circulaţia aerului nu favorizează transportul de poluant.

Un reactor al centralei nucleare Zaporojie - cea mai mare din Ucraina - a fost oprit sâmbătă, în urma unei defecţiuni la sistemul electric - al doilea incident de acest fel produs în ultima lună.

Autorităţile ucrainene au dat asigurări că nu au existat scurgeri radioactive, respingând informaţiile apărute în presă privind posibile scurgeri radioactive.

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, situată în sud-estul ţării, susţineau lideri separatişti proruşi, citaţi de agenţia Sputnik.

Potrivit unui lider separatist din autoproclamata "Republică Populară Doneţk", nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporojie este de 14 ori peste limita normală.

Potrivit insurgenţilor separatişti proruşi, situaţia a fost generată de încercarea eşuată de a înlocui combustibilul nuclear rus cu unul adus din Statele Unite.