Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Primele imagini cu incidentele de pe Râul Alb, unde activişti de mediu au fost loviţi cu pietre

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor şi lovire, în cazul incidentului din satul hunedorean Coroieşti, unde preşedintele unei asociaţii de mediu şi un alt bărbat au fost agresaţi de zece persoane.

În acest dosar urmează să fie audiate mai multe persoane, potrivit anchetatorilor.

Preşedintele Agent Green, Gabriel Păun şi reprezentantul unei firme care construieşte o microhidrocentrală în satul Coroieşti din Hunedoara, la poalele Munţilor Retezat au ajuns duminică la spital, în urma unui conflict izbucnit între mai multe persoane.

Poliţiştii ajunşi acolo au stabilit că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Haţeg s-a deplasat împreună cu alte patru persoane, reprezentanţi ai unui ONG de protecţia mediului, în satul Coroieşti, pentru a se documenta cu privire la construirea unei microhidrocentrale.

Preşedintele Agent Green a declarat că duminică se afla alături de un voluntar şi patru localnici pe malul Râului Alb, pentru a documenta proiectul minihidrocentralei de pe Râul Alb.

"Nici n-am apucat să facem câteva fotografii când a apărut o maşină de teren încărcată cu şase persoane, apoi a mai venit una cu alţi patru. Au sărit direct să ne lovească, deşi eu le spuneam că plecăm. Am fost lovit cu pumnii în ceafă şi am căzut secerat la pământ. De fiecare dată când încercam să mă ridic mă loveau şi mă aruncau din nou la pământ", a spus Gabriel Păun.

Un voluntar aflat în autoturism a apucat să filmeze atacul, iar pe înregistrări se vede cum mai mulţi bărbaţi lovesc maşina cu care veniseră reprezentanţii Agent Green, apoi cum aruncă cu pietre.

 

Atenţie! Înregistrarea video conţine unele imagini care ar putea afecta persoanele sensibile