Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Am ajuns să pescuim PET-uri din Dunăre"

am_ajuns_sa_pescuim_peturi_din_dunare.jpg

Let's Do It, Danube! are loc sâmbătă, 27 iunie.
Let's Do It, Danube! are loc sâmbătă, 27 iunie.

O amplă acţiune de curăţenie va avea loc sâmbătă, 27 iunie, în toate judeţele dunărene. E vorba de a doua ediţie a acţiunii "Let's Do It, Danube!", prin care activiştii de mediu strâng deşeurile de pe malurile fluviului într-o singură zi.

Directorul executiv "Let's Do It, Romania!", Andrei Coşuleanu, spune la emisiunea Planeta Verde de la RFI că Dunărea a devenit un fluviu din ce în ce mai poluat.

"Eu sunt dintr-un judeţ dunărean, Călăraşi. Eu ştiam să înot când eram mic, pentru că eram la Dunăre, îmi plăcea borşul de peşte, făceam activităţi la Dunăre, pe care astăzi din păcate le poţi confunda cu deşeurile. Adică poţi să pescuieşti în loc de peşte PET-uri din Dunăre, poţi să mănânci borş, dar nu mai este acelaşi borş, din cauza poluării pe care o au apele de la Dunăre şi în acelaşi timp plajele, pădurile sunt din ce în ce mai murdare şi la Dunăre", subliniază Coşuleanu.

Pe 27 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, echipa "Let's Do It, Romania!" organizează o amplă acţiune de curăţenie în toate judeţele dunărene.

Judeţele implicate în acest an sunt Caraş–Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. În aceeaşi zi cu acţiunea din România va fi organizată o zi de curăţenie şi în Bulgaria.

În 2014, peste 4.400 de voluntari au curăţat malurile Dunării în 12 judeţe, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării.

 
Andrei Coşuleanu, despre "Let's Do It, Danube!", ediţia 2015