Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


California şi-a redus consumul de apă

california_redus_consumul_apa.jpg

Secetă în California (Foto: Reuters/Lucy Nicholson)
Secetă în California (Foto: Reuters/Lucy Nicholson)

Locuitorii Californiei şi-au redus consumul de apă în luna iunie cu 27%. Recomandarea guvernatorului fusese o reducere de 25 de procente, pentru a combate efectele secetei care afectează de câţiva ani acest stat american.

California se confruntă cu o secetă extremă de patru ani. Motiv pentru care autorităţile au recomandat populaţiei în luna aprilie să diminueze consumul de apă cu un sfert. Un procent mare, dar care a fost depăşit în mod surprinzător de locuitorii acestui stat american.

"Californienii înţeleg severitatea secetei şi acţionează, după cum indică cifrele publicate astăzi", observă şefa Comitetului de Control al Resurselor de Apă din California, Felicia Marcus.

"Raportul arată că locuitorii ştiu că trebuie să continue să economisească apa pe temperaturile ridicate din timpul verii şi au păstrat sistemele de stropire închise încă mai înainte decât ar fi făcut-o în timpuri normale", spune ea.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a instituit măsuri de urgenţă considerate istorice, în luna aprilie, pentru a reduce cu 25% consumul de apă în California. Măsurile au intrat în vigoare la începutul lunii iunie.