Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moartea leului Cecil: Decizie radicală a unor companii aeriene

moartea_leului_cecil_decizie_radicala_companii_aeriene.jpg

Leul Cecil (Foto: Reuters/A.J. Loveridge)
Leul Cecil (Foto: Reuters/A.J. Loveridge)

Delta şi American Airlines au interzis transportul de trofee de vânătoare, după moartea leului Cecil în Zimbabwe. Cele două companii au anunţat că nu vor mai transporta rămăşiţe ale unor animale precum lei, rinoceri, leoparzi, elefanţi sau bivoli.

Delta şi American Airlines nu au oferit şi explicaţii pentru decizia lor radicală, potrivit BBC. Totuşi, nu e greu de ghicit că interdicţia are legătură cu uciderea leului Cecil, emblema unei rezervaţii din Zimbabwe, de către un vânător american de trofee.

Delta are curse directe către un număr de oraşe africane şi a fost subiectul unei petiţii online pentru suprimarea transportului de trofee de vânătoare.

American Airlines, care are curse spre opt oraşe sub-sahariene, mai puţine decât Delta, a anunţat pe reţelele de socializare că decizia sa va fi aplicată "imediat".

Cecil era o atracţie turistică majoră în Parcul Naţional Hwange din Zimbabwe. Leul a fost împuşcat mortal în luna iulie de un dentist american, Walter Palmer, din Minnesota. Statul african şi-ar dori extrădarea cetăţeanului american.

Medicul ar fi plătit 50 de mii de dolari pentru vânarea lui Cecil. Bărbatul susţine că el credea că partida de vânătoare este legală şi că nu ştia că Cecil era protejat. Uciderea leului a provocat furia internauţilor din toată lumea.