Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Caz de braconaj, filmat în Munţii Ţarcu?

video_caz_braconaj_filmat_muntii_tarcu.jpg

Presupuşi braconieri, filmaţi de WWF România
Presupuşi braconieri, filmaţi de WWF România

WWF România anunţă că a constatat recent un caz de braconaj la cerb în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu, pe raza Ocolului Silvic Oţelu Roşu. Fapta este demonstrată de camerele video instalate de WWF în zonă, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei ecologiste.

Imaginile surprinse pe 11 şi 12 septembrie 2015 arată câteva persoane care intră în pădure şi se întorc cu un trofeu, mai exact coarnele unui cerb.

"În urma sesizării autorităţilor competente de către WWF-biroul Reşiţa, am primit confirmarea că nu a fost emisă o autorizaţie de vânătoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv, ba mai mult, una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Oţelu Roşu, care gestionează fondul de vânătoare", arată comunicatul WWF România.

"Acest caz ne arată foarte clar că, din păcate, braconajul este un fenomen prezent în pădurile noastre. Braconajul este o crimă care afectează biodiversitatea şi comunităţile locale şi WWF va face tot posibilul  pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite şi urmărite cu stricteţe de autorităţi. Dar ca să oprim braconajul este nevoie nu doar de autorităţi, ci şi de implicarea oamenilor, a comunităţilor locale, ca astfel de crime să nu rămână nedescoperite. Sperăm ca această speţă să fie un exemplu clar de luptă eficientă împotriva braconajului şi să inspire şi pe alţii să depună plângeri adresate autorităţilor competente, ori de câte ori se întâlnesc cu astfel de fapte grave", declară Magor Csibi, director WWF România.

Potrivit comunicatului, "WWF nu tolerează braconajul şi depune toate eforturile pentru ca cei vinovaţi în cazul de faţă să primească pedepse aspre. Până acum am primit asigurări că se vor lua măsuri, suntem în legătură permanentă cu autorităţile şi vom monitoriza cazul până la capăt".