Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iubitorii de animale, revoltaţi după uciderea unui elefant uriaş în Zimbabwe

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Apărătorii cauzei animalelor sunt revoltaţi, după un nou act de barbarie în Zimbabwe. Un vânător german a plătit 52 de mii de euro, pentru a ucide unul dintre cei mai mari elefanţi din ţară.

O imagine ce tinde să se repete obsesiv: un vânător cu puşca pe umăr se pozează alături de trofeul său. De data aceasta, un elefant uriaş, cu colţi de o lungime neobişnuită.

Animalul ar fi avut între 40 şi 60 de ani şi nu fusese văzut niciodată în Gonarezhou National Park. Se crede că el a fost importat din Africa de Sud. Colţii săi de fildeş, care cântăresc 54 de kilograme confirmă faptul că este un animal de mărime excepţională.

Animalul a fost ucis pe opt octombrie, în timpul unei vânători private organizate în Parcul Naţional Gonarezhou din Zimbabwe. Vânătorul german a fost însoţit de un ghid local care i-a arătat unde putea găsi acei elefanţi foarte rari.

După uciderea animalului, a fost făcută o fotografie cu "trofeul", poză ce a făcut repede înconjurul lumii. Unii spun că este cel mai mare elefant văzut în ultimii 30 de ani, potrivit The Telegraph.

Patronul unei firme care organizează expediţii safari spune că elefanţi atât de mari "trebuie să aparţină patrimoniului naţional şi să nu poată fi ucişi".

În luna iulie, iubitorii de animale erau scandalizaţi, după ce un leu celebru, pe nume Cecil, o atracţie turistică majoră în Parcul Naţional Hwange din Zimbabwe, a fost împuşcat mortal de un dentist american.

Medicul ar fi plătit 50 de mii de dolari pentru vânarea lui Cecil. Bărbatul susţine că el credea că partida de vânătoare este legală şi că nu ştia că Cecil era protejat.

Revenind la vânătorul german, acesta este apărat de ghidul său, care spune că bărbatul nu a făcut nimic rău. Vânătorul ar fi venit în Zimbabwe pentru a reuşi un "Big Five", adică să ucidă un elefant, un leopard, un leu, un bivol şi un rinocer.