Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COP21: "Acordul de la Paris trebuie să fie obligatoriu pentru toată lumea" (Magor Csibi, WWF)

Viitorul acord de la Paris privind schimbările climatice trebuie să fie obligatoriu pentru toată lumea. O spune la RFI directorul organizaţiei ecologiste WWF România, Magor Csibi. El precizează că are aşteptări "reţinute" de la Conferinţa din Capitala Franţei.

Care sunt aşteptările şi ce şanse sunt ca liderii lumii să ajungă la un tratat cu caracter juridic constrângător, la COP21?

Directorul WWF România, Magor Csibi, spune la RFI că are aşteptări "reţinute" de la reuniunea COP21: "Aşteptările ar trebui să fie mari, dar în acelaşi timp sunt şi reţinute. Ar trebui să fie mari, pentru că avem toate semnele, avem toate studiile, avem toate datele ştiinţifice care ne arată cât de mare este anvergura acestei probleme a schimbărilor climatice. În acelaşi timp, suntem şi rezervaţi, având în vedere că au trecut destul de multe întâlniri de acest gen, Conferinţe ale Părţilor, unde paşii la care ne aşteptam ar fi trebuit să fie mult mai mari, mult mai ambiţioşi, mult mai hotărâţi şi totuşi nu s-a întâmplat cum trebuia să se întâmple".

Directorul WWF România crede că viitorul acord de la Paris trebuie să aibă caracter obligatoriu: "Dacă va fi ceva voluntar, dacă va fi ceva ce din punct de vedere juridic nu este obligatoriu pentru toţi oamenii care semnează, care ratifică, va fi foarte greu de urmărit implementarea. Acordul trebuie să fie obligatoriu pentru toată lumea".