Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cioloș voluntar la strâns gunoaie în Parcul Văcărești

ciolos_parc.jpg

Image source: 
facebook.com

Premierul Dacian Cioloș a participat azi la o acţiune de ecologizare a Parcului Natural Văcăreşti din Capitală, organizată la iniţiativa Ministerului Mediului, în parteneriat cu voluntarii organizației ”Let's Do It, Romania!”.

„Mă bucur în primul rând că am reuşit după patru ani de studii, analize şi ceva birocraţie să luăm decizia şi să transformăm această zonă abandonată de câţiva ani, unde natura şi-a reintrat în drepturi şi să o declarăm ceea ce este, de fapt: un parc natural urban, cel mai mare din UE din câte ştiu. Acţiunea de azi este binevenită nu doar prin rezultatele pe care o să le lăsăm în urmă împreună cu echipa de voluntari, dar e binevenită pentru că dăm un semnal că nu e suficient să iei o decizie pe hârtie, această decizie trebuie pusă în practică”, a spus Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a mai precizat că în curând va fi elaborat planul de management pentru Parcul Natural Văcăreşti, din Capitală, document prin care se vor delimita clar zonele şi se va stabili ce construcţii pot fi ridicate și ce activități economice pot fi desfășurate aici. ”Proprietarii terenurilor din Delta Văcăreşti vor trebui să respecte reguli stricte, dar vor primi şi compensaţii”, a spus premierul.

Prezentă la acțiunea de ecologizare, ministrul mediului Cristina Paşca Palmer a declarat că s-au strâns peste 2,200 metri cubi de gunoi din zonă şi că a fost insistuită o pază permanentă.