Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandalul copacilor tăiaţi pe Kiseleff. ONG: Primarii îşi fac campanie pe spaţii verzi, dar lucrurile se schimbă imediat după ce sunt aleşi

Societatea civilă din Capitală critică municipalitatea, după ce zeci de copaci de pe Şoseaua Kiseleff au fost tăiaţi. Mai mulţi bucureşteni au acuzat faptul că au fost tăiaţi inclusiv arbori tineri de pe elegantul bulevard care face legătura între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei.

Primăria Generală susţine că era vorba de copaci care "nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei", devenind un pericol pentru trecători. Municipalitatea precizează că vor fi plantaţi în perioada următoare alţi arbori în locul celor tăiaţi.

Vicepreşedintele Eco-Civica Dan Trifu spune la RFI că "toţi aceşti primari şi primarul general şi primarul de Sector şi-au făcut campania electorală pe spaţii verzi, pe transportul public şi au avut un program aproape identic cu cel al Platformei pentru Bucureşti, pe care noi am iniţiat-o acum zece ani de zile. Dar vedeţi că lucrurile se schimbă imediat după ce sunt aleşi şi trecem la distrugerea unui număr important de arbori, în condiţiile în care suntem în infringement pe calitatea aerului şi ni se spune clar că afectăm grav sănătatea populaţiei".

"Aceşti arbori ne dau nouă viaţa şi tocmai asta trebuie să protejăm şi să încercăm să îmbunătăţim climatul, să oprim sau cât de cât să stopăm aceste schimbări climatice. O putem face prin plantări (...). Arborii pe care-i taie dânşii... ei trebuie să ştie că doi arbori de genul ăla asigură oxigenul unei persoane", mai subliniază vicepreşedintele Eco-Civica.