Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vier Pfoten: Animalele sălbatice pensionate de la Circ rămân niște legume

În Uniunea Europeană sunt deja 14 țări care au adoptat legislații parțiale sau totale de interdicție a utilizării animalelor sălbatice în circuri.

11 animale au murit în incendiul de miercuri din grajdurile Circului Globus. Printre ele se numără 2 tigri. Pompierii au reușit să salveze alte 20 de animale sălbatice printe care se numără 5 tigri și un cangur.

Managerul Circului Globus spune că în adăpost se aflau animalele pensionate ale circului. Sunt acele animale care nu mai sunt folosite în spectacole și pe care circul încearcă să le plaseze la diferite grădini zoologice din țară. Procesul este însă greoi și deseori imposibil din cauza lipsei de locuri, spune la RFI Kuki Bărbuceanu de la Vier Pfoten România.

El atrage atenția asupra situației animalelor pensionate de la circ care, spune el, este și mai gravă decât a celor folosite în spectacol.

Vier Pfoten are o campanie prin care cere interzicerea folosirii animalele salbatice in circuri. O inițiativă legislativă susținută anul trecut de Remus Cernea a fost respinsă de Comisia Juridică. ONG-ul speră că va avea mai multe șanse în legislatura actuală.

În Uniunea Europeană sunt deja 14 țări care au adoptat legislații parțiale sau totale de interdicție a utilizării animalelor sălbatice în circuri. Printre ele se numără Bulgaria și Austria.

Kuki Bărbuceanu, Vier Pfoten: Animalele sălbatice pensionate de la circ rămân niște legume.