Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Director Greenpeace, la RFI: Retragerea SUA din acordul climatic, o decizie catastrofală

director_greenpeace_retragere_sua_acord_clima_paris.jpg

Protest Greenpeace Cehia, în faţa ambasadei SUA din Praga (Foto: AFP/Michal Cizek)
Protest Greenpeace Cehia, în faţa ambasadei SUA din Praga (Foto: AFP/Michal Cizek)

Decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage Statele Unite din acordul climatic de la Paris este catastrofală. O spune la RFI directorul executiv al organizaţiei Greenpeace România, Patricia Puşchilă. Ea speră însă ca autorităţile din fiecare stat american să ia măsuri individuale, în sensul respectării acordului privind schimbările climatice.

Directorul executiv al organizaţiei Greenpeace România spune că „Statele Unite ale Americii sunt unul dintre poluatorii principali, al doilea poluator mondial, după China. De aceea, decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage SUA din acordul de la Paris este una catastrofală. Este posibil ca prin această retragere, unii agenţi economici să nu mai respecte standardele impuse pentru protejarea mediului şi de aceea impactul la nivel global va fi foarte mare”.

„Din fericire, vocea preşedintelui american nu este vocea întregului popor american. Au existat deja declaraţii oficiale ale autorităţilor din unele state membre ale Americii în care au spus că vor continua investiţiile în zona economică şi în promovarea energiei curate. De aceea, este foarte important ca ei să meargă pe acest drum”, consideră Patricia Puşchilă.

Patricia Puşchilă, despre retragerea SUA din acordul climatic de la Paris