Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marea Britanie își ia la revedere de la mașinile diesel și pe benzină

uk_electric_cars.jpg

Image source: 
pixabay.com

Guvernul britanic ar urma să anunțe astăzi interdicția de cumpărare a mașinilor diesel și pe benzină, după anul 2040. Marea Britanie se adaugă astfel pe lista statelor dezvoltate care se pregătesc să spună adio emisiilor poluante, responsabile, potrivit statisticilor, de milioane de decese în fiecare an. 

Guvernul de la Londra ar fi pregătit deja măsuri de compensare, pentru a sprijini autoritățile locale. Peste 250 de milioane de lire sterline ar urma să-i ajute pe cei din urmă să facă față schimbărilor majore, iar un fond de 3 miliarde de lire va finanța măsurile de îmbunătățire a calității aerului pe între teritoriul Marii Britanii, relatează BBC. 

Sunt drumuri în afara Londrei care generează poluare pentru că sunt prea multe mașini care le tranzitează la acest moment. Mai mult de 200 de milioane de lire sterline vor merge la autoritățile locale de acolo, fonduri care să le ajute să facă față schimbărilor. Planurile pot include schimbarea flotei de transport în comun, dar și anumite restricții pentru șoferi. Un lucru e cert: planurile trebuie să aparțină autorităților locale și ele trebuie să accelereze implementarea lor ...a precizat Michael Gove, ministrul britanic al Mediului.   

În paralel, doi mari constructori, Volvo și BMW, anunță la rându-le schimbări majore de strategie. BMW transmite că va produce prima versiune complet electrică a modelului Mini Cooper  începând din 2019, la o uzină din Oxford. Și tot din 2019, Volvo anunță că toate modelele sale vor fi electrice

Potrivit statisticilor citate de presa britanică, poluarea aerului cauzează 40 de mii de morți premature, anual, în Marea Britanie. La nivel global se estimează că emisia de particule toxice cauzează în jur de 5,5 milioane de decese.