Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un cutremur puternic de 7 pe scara Richter a afectat o regiune din China

china-earthquake.jpg

Image source: 
www.theindependent.co.uk

Seismul cu magnitudinea de 7 a avut loc marţi seara în China într-o zonă izolată a provinciei Sichuan.

Aproximativ 130.000 de case au fost avariate, a anunţat Comisia naţională chineză pentru reducerea impactului catastrofelor într-un comunicat citat de News.ro

UPDATE: Un francez și o canadiancă se numără printre cei 175 de răniți înregistrați în urma cutremurului care a afectat marți provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, soldat cu moartea a 13 persoane, a informat miercuri presa de stat, citată de DPA.

Seismul a avut loc într-o zonă destul de izolată, când deja se înnoptase şi, deocamdată, nimeni nu poate estima exact cât de afectată a fost zona. Până acum, oficialii locali au anunţat că 130.000 de case au fost avariate. Unele surse estimează la 7 magnitudinea cutremurului.

Îngrijorător este că seismul s-a produs la mică adâncime, de numai 9 kilometri față de suprafața pământului, şi a fost destul de puternic încât să fie resimţit şi în localităţi aflate de 300 de kilometri distanţă de epicentru, inclusiv la Xian, capitala provinciei învecinate Shaanxi, unde se află celebra „armată de teracotă”. 

Provincia Sichuan - locul unde se află rezervația urșilor panda -  este lovită în mod frecvent de cutremure.  În mai 2008, un seism cu epicentrul tot în apropierea regiunii mentionate a ucis aproape 70.000 de oameni.

824