Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ANM: Caniculă şi vijelii, de sâmbătă seară

Prognoza speciala ANM Bucuresti.jpg

Caniculă până joi, în Capitală (Sursa foto: pixabay.com)
Caniculă până joi, în Capitală (Sursa foto: pixabay.com)

Meteorologii anunţă că valul de caniculă va persista până sâmbătă în cea mai mare parte a ţării. Ulterior, în jumătatea de vest a ţării se vor înregistra ploi torenţiale şi furtuni, potrivit ANM.

Codul portocaliu de caniculă se menţine sâmbătă în zona Olteniei, unde temperaturile vor atinge 38-39 de grade Celsius, la umbră.

Codul galben de caniculă va afecta Capitala şi 22 judeţe, iar valul de căldură va persista în sudul, centrul şi estul ţării, cu temperaturi între 35 şi 37 de grade.

Astfel, sâmbătă se vor afla sub cod galben de caniculă Capitala şi 22 de judeţe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Vrancea, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mureş şi Sibiu.

De sâmbătă seară, în jumătatea de vest a ţării se vor înregistra ploi torenţiale şi furtuni. Meteorologii au emis în acest sens avertizări cod portocaliu şi galben pentru 18 judeţe.

Duminică după-amiaza şi în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra ploi şi vijelii şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.