Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Greenpeace România: Pădurea Bratocea este un ecosistem cu arbori de peste 160 de ani. Nu înțelegem reacția Romsilva

greenpeace.jpg

Protest al unor activişti Greenpeace în Pădurea Bratocea
Image source: 
FOTO: Facebook Greenpeace Romania

Valentin Sălăgeanu, coordonator de programe la Greenpeace România, explică în interviul acordat RFI  ce a determinat  organizația pe care o reprezintă să acționeze la fața locului printr-un protest care a oprit activitatea de exploatare

Romsilva respinge într-un comunicat acuzațiile Greenpeace România, după ce activiștii acestei organizații au semnalat tăierea unor copaci seculari într-o pădure din Munții Ciucaș pe care o califică drept cvasivirgină. Romsilva susține că porțiunea în care au avut loc tăierile de copaci nu este încadrată în categoria zonelor protejate.

În acest sens Valentin Sălăgeanu, coordonator GreeanPeace România spune la RFI că pădurea Bratocea din Ciucaș are toate calitățile necesare pentru includerea în lista ariilor în care exploatarea să fie interzisă și solicită Ministerului Apelor și Pădurilor măsuri imediate pentru protejarea unui ecosistem ce include arbori de peste 160 de ani.

Ministerul Apelor și Pădurilor a luat act de protestul organizației Greenpeace România şi susţine că suprafața în cauză nu îndeplinea criteriile pentru a fi considerată pădure cvasivirgină.

Intre timp ca răspuns la acest protest Ministerul Apelor și Pădurilor a publicat joi seară şi  Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România

1931