Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mai multe persoane au murit în urma unei furtuni puternice care a lovit vestul țării

ploaie_furtuna.jpg

Ploile pot fi puternice, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 40-50 l/mp
Ploile pot fi puternice, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 40-50 l/mp
Image source: 
Wikimedia Commons

O furtună devastatoare a făcut ravagii duminică după-amiază în vestul țării. Mai multe persoane și-au pierdut viața, iar bilanțul este în continuă actualizare.

Actualizare  20.14

Bilanțul a crescut la opt oameni care au murit în urma puternicei furtuni care a lovit vestul țării. Celulă de criză la MAI, anunțată de premierul Mihai Tudose

Actualizare ora 19.51

Cinci drumuri naţionale din judeţele Alba, Arad, Cluj şi Timiş sunt blocate de duminică după-amiază, din cauza furtunilor. Poliţiştii recomandă ca, pe timpul ploii, fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare şi să se folosească luminile de întâlnire.

 

Actualizare 19.20

Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeţul Timiş, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staţionează în gările adiacente staţiei Timişoara Nord, informează CFR Infrastructură.

Actualizare ora 19.00

Cel puțin șase persoane au murit în urma vijeliei care a făcut prăpăd. Doi oameni au murit la Timişoara, doi au decedat în parcul din Buziaş, unul la Arad și unul la Deva. Au căzut zeci de copaci, au fost smulse acoperişuri și au fost avariate maşini. Meteorologii au anunţat că vântul a atins, la rafală, peste 90 de kilometri la oră. E cod portocaliu de vijelie în continuare, iar pericolul se va muta în zona de munte. Meteorologii avertizează că sistemul noros se deplasează rapid de la Sud-Vest către Nord-Est.

Cinci persoane au decedat şi alte 12 sunt rănite în urma furtunii din judeţul Timiş, potrivit Inspectoratului de Urgență local citat de news.o Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că, zeci de copaci au fost doborâţi, alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă, acoperişuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate

Două decese sunt în Timișoara, fiind vorba despre o femeie de 36 de ani surprinsă de un copac la Grădina Zoologică şi de o persoană rănită de un panou publicitar. Lor li se adaugă din nefericire alte două persoane din Buziaş, peste care a căzut un copac în parc.

”Alte 12 persoane sunt rănite. Situaţia este în dinamică, avem peste 140 de pompieri care intervin în întreg judeţul”, au precizat reprezentanţii ISU Timiş.

La ISU Banat şi Serviciul de ambulanţă Timişoara au fost foarte multe solicitări, în timpul și în urma furtunii. Vântul a suflat cu 90 de km la oră.

Potrivit Agerpres scaune şi mese de la terasele din oraş au fost ridicate de vântul foarte puternic, bucăţi din acoperişurile blocurilor au zburat, iar ţigle de pe Casa Armatei din Piaţa Libertăţii au căzut peste un tramvai care era în staţie, fiind semnalate şi cazuri de arbori prăbuşiţi.

ISU Banat intervine pentru degajarea trotuarelor, şoselelor şi maşinilor prinse sub copaci doborâţi, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperişurilor afectate.