Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul Tudose anunță o celulă de criză la Ministerul de Interne dedicată situației de urgență din Vestul României

tudose.jpg

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că de fiecare dată când PSD a fost la guvernare a adus "bunăstare și o economie solidă".
Image source: 
site-ul Guvernului României

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară,  că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atât pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor

Premierul a precizat la Antena 3 că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, iar comunităţile afectate vor fi ajutate.

”În numele meu şi al Guvernului transmit sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne şi la nivelul Prefecturii Timiş”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Premierul a explicat că sunt şi copii între răniţi, unul dintre acelştia fiind deja operat. Răniţii au ”traumatisme foarte severe”, având în vedere că oamenii au fost loviţi de copaci, crengi, bucăţi de acoperiş sau panouri publicitare.

”Toată lumea este concentrată pe zona umană, de răniţi. Doamna prefect coordonează înlăturarea efectelor din zona materială”, a precizat premierul.

El a estimat că pagubele vor fi însemnate, dar că există bani în buget pentru astfel de situaţii. 

”Noi avem în buget bani prevăzuţi pentru calamităţi, vom ajuta comunităţile”, a declarat premierul.

Acesta a mai precizat că s-ar putea lua în discuţie un sistem de transmitere a alertelor meteorologice prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

”Terebuie să vedem ce presupune tehnic un astfel de sistem şi operatorii să transmită avertizări”, a mai spus premierul.

Acesta a afirmat că ”toată lumea este în alertă” şi se încearcă găsirea tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor.

Potrivit unui bilant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, furtuna din judeţul Timiş a dus la decesul a patru persoane şi rănirea altor 33.

Doua persoane au decedat în Timişoara, o persoana lovită de un panou publicitar, iar alta lovită de o creanga, si alte doua persoane au decedat, lovite de crengi, in localitatea Buziaş.

De asemenea, 33 de persoane au fost rănite, printre care sase copii, răniţi grav, si au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă.

Pentru gestionarea intervenţiilor, la nivelul ISU a fost activata grupa operativa, iar misiunile sunt in dinamica, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate in dificultate şi înlăturarea arborilor şi acoperişurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

1830