Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ignorarea problemelor de la Pata Rât îl costă postul pe șeful Gărzii de Mediu Cluj

gratiela_gavrilescu.jpg

Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a afirmat că județul Cluj are cele mai multe probleme legate de mediu, în special cu rampa de gunoi de la Pata Rât.
Sursa imaginii: 
RFI/Bianca Pădurean

Scandalul poluării de la rampa de gunoi a Clujului a ajuns la nivel de guvern. Vicepremierul Grațiela Gavrilescu, care este și ministru al Mediului, a anunțat la Cluj, într-o conferință de presă, că i-a cerut comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu să îl demită pe șeful Gărzii de Mediu din Cluj, Marius Triță.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a cerut demiterea şefului Garzii de Mediu din Cluj, în urma poluării produse la rampa de gunoi a Clujului, situată în zona numită Pata Rât.

Ea îi reproșează şefului Gărzii de Mediu din Cluj faptul că nu a fost suficient de vigilent în cazul Pata Rât. Acolo a funcționat, timp de aproximativ patru decenii, rampa de gunoi a Clujului care ar fi trebuit să fie închisă în 2010. Acolo au continuat să fie depozitate deşeurile, iar ploile din ultimele săptămâni au dus la scurgeri masive de apă poluată. Aceste ape au ajuns într-un afluent al Someşului Mic.

Ministrul Grațiela Gavrilescu a declarat că, în prezent, Clujul este județul cu cele mai mari probleme din punctul de vedere al gestiunii deșeurilor, iar Comisia Europeană a declanșat o serie de acțiuni care vizează infringementul României pe tema administrării deșeurilor. Există șase depozite neconforme de deșeuri din județul Cluj care trebuie închise. În acest context, Grațiela Gavrilescu a declarat că toate amenzile pe care va fi nevoită să le plătească România Comisiei Europene vor fi scăzute din bugetele alocate județelor cu probleme.