Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Peste 500 de persoane evacuate, circulație restricționată pe DN25

isu_galati.jpg

Foto: ISU Galați

Peste 500 de persoane din 200 de locuințe din satul Traian au fost evacuate preventiv de autoritățile locale. Măsura a fost luată după ce la o cisternă plină cu GPL s-au semnalat scurgeri de gaze la o supapă, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că atât circulaţia rutieră de pe DN 25, kilometrul 55, cât şi cea feroviară, de pe Relaţia de cale ferată 704 Galaţi - Tecuci, kilometrul 22, au fost reluate în judeţul Galaţi, din zona localităţii Traian.

"Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 și dirijată pe o pășune, la o distanță de un kilometru de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă din motive de siguranță", a precizat primarul comunei Braniștea, Marin Adamache.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați a adăugat că, potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de trecere a combustibilului în altă cisternă sau de eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate recupera în condiții de siguranță.

896