Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciclonul Olaf nu mai ajunge în România. ANM: Va fi un alt fenomen foarte rece, Peter

Ciclonul Olaf s-a risipit și a fost înlocuit de un alt fenomen rece, denumit Peter, a explicat la RFI meteorologul Alina Șerban de la ANM.

Vremea se va răci considerabil din acest weekend. O masă de aer polar va traversa România, pentru început în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, apoi se va extinde în toată țara.

Temperaturile vor scădea, iar maximele nu vor mai trece de 3…4 grade în nord. La munte sunt așteptate ninsori, iar în nordul Moldovei ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsori.

Ploile vor afecta sudul și sud-estul țării mai ales duminică, dar și la începutul săptămânii viitoare.

Cât privește așa-numitul ciclon Olaf, acesta nu va mai ajunge în România.

S-a risipit și a fost înlocuit cu un alt fenoment denumit Peter, a explicat la RFI meteorologul Alina Șerban de la ANM.

Aici este vorba despre o formațiune de presiune scăzută din partea de nord a continentului, care a primit acest nume de OLAF. Numai că, de ieri și până astăzi, acest ciclon s-a oclus, cum spunem noi în termeni meteorologici, adică s-a disipat. În acea zonă a luat naștere o altă zonă de presiune foarte scăzută care a primit numele de Peter. Aceste nume sunt puse formațiunilor de presiune care apar în zona Europei. Toate primesc aceste nume. Ele sunt puse de către o Universitate din Berlin”, a declarat la RFI meteorologul Alina Șerban.

Și Bucureștiul va fi afectat de ploi destul de însemnate cantitativ, a mai spus meteorologul Alina Șerban.

Va ploua începând de sâmbătă, iar temperaturile vor scădea inclusiv în Capitală în zilele următoare – nopțile vor coborî spre 0 grade, iar maximele nu vor urca mai mult de 5…6 grade.