Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rafinăriile din Prahova amendate cu 250.000 de lei pentru poluarea aerului

industry-1761801_1280.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Trei rafinării din județul Prahova au fost amendate după ce au fost constatate creșteri de benzen și toluen în aer. Rompetrol, Lukoil şi OMV Petrom au primit şapte amenzi, în valoare totală de 250.000 de lei.

Comisariatul Prahova al Gărzii de Mediu a amendat rafinăriile Rompetrol, Lukoil şi OMV Petrom din Prahova  după ce în perioada 4-5 iulie au fost constatate depășiri de benzen și toluen în aer.

Locuitorii municipiului Ploieşti au reclamat în repetate rânduri disconfort olfactiv.

Conform raportului de monitorizare a calității aerului transmis de APM Prahova, în perioada respectivă, au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului.

Pentru neregulile constatate în timpul inspecțiilor, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000 de lei.

Astfel au fost sanționate Rafinăria Vega cu 3 amenzi în valoare de 130.000 de lei, Petrotel-Lukoil cu 2 amenzi în valoare totală 55.000 lei, OMV Petrom Petrobrazi cu 2 amenzi în valoare totală de 65.000 lei.