Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Omenirea va avea propria cutie neagră. Acesta va monitoriza prăbuşirea civilizaţiei umane

un_nou_mars_clima_asculte_cineva.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

La începutul anului 2022, pe coasta de vest a Tasmaniei, Australia, va începe construirea unui monolit care va îndeplini rolul de „cutia neagră” a Terrei. Obiectivul ei este monitorizarea prăbuşirii civilizaţiei umane ca urmare a schimbărilor climatice. 

O cutie neagră indestructibilă urmează să fie construită pe o structură de granit de pe coasta de vest a Tasmaniei la începutul anului 2022. Structura va monitoriza prăbuşirea civilizaţiei umane.

La începutul anului 2022, pe coasta de vest a Tasmaniei, Australia, va începe construirea unui monolit care va îndeplini rolul de „cutia neagră” a Terrei. Obiectivul ei este monitorizarea prăbuşirii civilizaţiei umane ca urmare a schimbărilor climatice, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC), preluată de Mediafax.

Proiectul, condus de compania de comunicare Clemenger BBDO în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Tasmania, este, în prezent, în versiune beta şi a început deja să colecteze informaţii.

Structura care este proiectată să aibă dimensiunea unui autobuz este realizată din oţel cu grosimea de 7 cm şi acoperită cu panouri solare. Interiorul său va cuprinde „unităţi de stocare” care adună date legate de schimbările climatice, cum ar fi nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă şi temperaturile medii. În plus, folosind un algoritm, va căuta tweet-uri, postări, ştiri şi titluri de pe internet legate de subiect.

Nu este, deocamdată, clar cum va fi întreţinută structura şi cât timp ar putea să reziste o astfel de unitate în cazul unei catastofe climatice.