Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriela Firea vine la Chișinău

firea_1.jpg

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea
Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea
Sursa imaginii: 
facebook.com

Primarul General al municipiului București, Gabriela Firea începe, în seara zilei de luni, o vizită oficială la Chișinău. Marți, împreună cu primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, va participa la mai multe evenimente.

Potrivit agendei anunțate de Primăria municipiului Chișinău, în dimineața zilei de marți, la ora 10.00, Gabriela Firea și Silvia Radu vor avea o întrevedere oficială. Ulterior, cei doi primari vor face declarații pentru presă. Mai târziu, Gabriela Firea va vizita Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” și liceul teoretic ”Mihai Eminescu”, instituții ce urmează a fi renovate din fonduri românești.

Portalul deschide.md anunță că Gabriela Firea se va întâlni la Chișinău și cu premierul moldovean, Pavel Filip, dar și cu Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. Informația nu este însă confirmată de Primăria Chișinău.  

Trebuie spus, la 14 februarie, aflată într-o vizită la București, Silvia Radu a semnat îmrepună cu Gabriela Firea, un program de cooperare în mai multe domenii de interes precum sănătate, educație și cultură. Firea a anunțat că Primăria municipiului București va dona municipiului Chișinău două autobuze pentru dezvoltarea unei linii de transport cultural, va sprijini acțiunile de reabilitare și modernizare a Bibliotecii Municipale, a unei maternitati și a unui liceu.

Potrivit edilului de București, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, va organiza tabere pentru copiii olimpici din Chișinău. Un alt domeniu în care cele doua autorități locale vor colabora este domeniul sănătății.Va fi oferită posibilitatea medicilor din Chișinău să participe la programe de instruire în București, în cadrul celor 19 spitale, administrate de ASSMB.

De asemenea, Chișinău și București urmează să realizeze proiecte comune în domenii precum urbanism și strategii de dezvoltare urbană, atragere de fonduri europene, transport, mediu înconjurător.