Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Agnetha Fältskog a lansat primul single după nouă ani

a.jpg

Agnetha Fältskog - When You Really Loved Someone

Cântăreaţa suedeză Agnetha Fältskog, membră a grupului ABBA, a revenit pe scena muzicală luni, după o pauză de nouă ani, cu un single intitulat "When You Really Loved Someone".

Agnetha, în vârstă de 62 de ani, va lansa şi un nou album, intitulat "A", pe 13 mai. "When You Really Loved Someone" a fost lansată luni pe site-ul YouTube şi este disponibilă pe platformele online iTunes şi Spotify.

Agnetha a avut o carieră solo destul de prolifică după destrămarea trupei ABBA, în 1982, dar fără să se bucure de succesul fenomenal al grupului suedez, care i-a asigurat celebritatea mondială.

 

 

Trupa suedeză ABBA, formată din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, a fost în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, între 1974 şi 1982. Formaţia s-a făcut remarcată prin câştigarea concursului Eurovision cu piesa cult "Waterloo", în 1974. Muzica ABBA a fost readusă recent în atenţia publicului graţie musicalului şi lungmetrajului "Mamma Mia!". Trupa suedeză continuă să vândă peste două milioane de discuri în fiecare an. ABBA a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

Potrivit administratorilor muzeului ABBA, care va fi inaugurat la Stockholm pe 7 mai, celebrul grup suedez, emblematic pentru muzica pop şi disco, a vândut peste 378 de milioane de albume în lumea întreagă.