Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ray Manzarek, membru fondator The Doors, a murit la vârsta de 74 de ani

ray-manzarek.jpg

Ray Manzarek

Clăparul trupei The Doors, Ray Manzarek, unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup de rock condus de Jim Morrison, a murit luni în Germania din cauza cancerului.

Ray Manzarek l-a întâlnit pe Jim Morrison la Venice Beach, în California, şi a format alături de el grupul cunoscut pentru piese precum "Riders on the storm" (1971). Manzarek a reformat grupul în ultimii ani, în pofida absenţei carismaticului lider care a murit în 1971 la vârsta de 27 de ani.

Manzarek a imprimat stilul său unic sunetului The Doors caracterizat mai ales prin orga prezentă în piese precum "Light my fire". Format la Los Angeles la mijlocul anilor 1960, The Doors au cunoscut un succes internaţional. Dacă motto-ul "sex, droguri şi rock'n'roll" a însemnat sfârşitul pentru Jim Morrison, Manzarek a continuat să facă muzică şi după moartea acestuia, făcând parte din alte trupe şi având numeroase colaborări.

Americanul de origine poloneză a murit înconjurat de soţia şi familia sa într-o clinică din Rosenheim, "după o lungă luptă împotriva cancerului tractului biliar", conform unui comunicat.