Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


65% dintre francezi consideră că Johnny Hallyday ar trebui să se pensioneze

johnny-hallyday.jpg

Johnny Hallyday

Un procent de 65% dintre francezi consideră că Johnny Hallyday, supranumit "rockerul naţional al Franţei", ar trebui să se pensioneze, potrivit unui sondaj BVA ale cărui rezultate au fost publicate duminică în cotidianul Le Parisien.

În condiţiile în care Johnny Hallyday se pregăteşte pentru cea de-a 70-a aniversare, pe 15 iunie, pe care o va sărbători cu un nou turneu, 71% din totalul francezilor cu vârste cuprinse în intervalul 18-34 ani cred că celebrul muzician ar trebui să renunţe la cariera muzicală, iar 62% dintre persoanele trecute de 50 de ani au aceeaşi părere. O altă lovitură grea pentru "monstrul sacru al muzicii franceze": Johnny Hallyday nu se mai bucură de simpatia majorităţii populaţiei franceze, întrucât 58% dintre compatrioţii lui chestionaţi au spus că nu îl simpatizează, iar 41% au spus că "îl plac".

Francezii sunt în general severi cu imaginea personală a cântăreţului, căruia îi reproşează că este excesiv (67%) şi că poartă bijuterii bling bling (59%), în timp ce doar 41% dintre ei spun că îl consideră "generos" şi "onest". Doar 33% îl consideră "un bun actor". Francezii au totodată impresia că aud vorbindu-se despre Johnny Hallyday mai mult din cauza vieţii sale private (67%) decât datorită cântecelor sale (26%), chiar dacă 54% îl consideră "simpatic" şi 52% cred că "nu este prea demodat". Singurul lucru cu care peste trei sferturi dintre persoanele chestionate au fost de acord este acela că Johnny Hallyday este "un bun cântăreţ" (76%).

Cântecul preferat din repertoriul său este "Le pénitencier", un cover dupa The Animals - House Of The Rising Sun (24%), urmat de "Marie" (20%) şi de "Quelque chose de Tennessee" (20%).

 

 

Sondajul a fost realizat pe 29 şi 30 mai, pe un eşantion de 984 de persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză, în vârstă de peste 18 ani. Personajele participante la acest sondaj au fost recrutate prin telefon şi chestionate pe internet.

Născut Jean-Philippe Smet, Johnny Hallyday este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 100 de milioane de albume vândute în cursul carierei sale de aproape 40 de ani. Specialiştii consideră că el este cel care a introdus stilul rock în Franţa.