Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sting va lansa un nou album de studio

Muzicianul britanic Sting va lansa în luna septembrie un nou album de studio cu piese originale. Este al 11-lea din carieră şi primul înregistrat de artist în ultimii 10 ani.

Pentru noul album, intitulat "The Last Ship", Sting s-a inspirat din cântecele pe care le-a compus pentru musicalul omonim de pe Broadway, care va avea premiera anul viitor.

Sting, aflat în prezent în America de Nord cu turneul său "Back to Bass Tour", a lucrat la noul album timp de trei ani şi a colaborat pentru acest material discografic cu Brian Yorkey şi John Logan, compozitorul coloanei sonore a celui mai recent film din seria "James Bond".

Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a născut în oraşul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers. Formaţia a lansat cinci albume, a câştigat şase premii Grammy, iar în 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume, solo şi alături de grupul The Police. Ca artist solo a câştigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar. El revine în România, în cadrul turneului său "Back To Bass", urmând să susţină un concert la complexul Romexpo din Bucureşti pe 31 iulie.