Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Taylor Swift a donat 4 milioane de dolari pentru un centru educaţional dedicat tinerilor muzicieni

taylor-swift1.jpg

Taylor Swift

Taylor Swift a donat 4 milioane de dolari pentru deschiderea unui centru educaţional dedicat tinerilor muzicieni, care a fost inaugurat sâmbătă, în oraşul american Nashville.

Taylor Swift Education Center a fost donat de cântăreaţă organizaţiei şi muzeului Country Music Hall of Fame din Nashville. Centrul educaţional va avea săli de clasă, o sală cu instrumente muzicale şi va oferi sprijin tinerilor muzicieni în curs de afirmare.

În septembrie, cântăreaţa Taylor Swift a stabilit două noi recorduri mondiale, graţie celor mai recente două albume de studio ale sale, care au ajuns în fruntea topurilor muzicale americane. Artista americană, o adeptă a stilului country-pop, a intrat în istorie devenind prima cântăreaţă din lume care a avut vânzări de peste două milioane de copii în prima săptămână după lansare pentru două albume consecutive: "Speak Now" (2010) şi "Red" (2012). Totodată, Taylor Swift a stabilit un nou record mondial la capitolul "single-ul cu cele mai rapide vânzări digitale", după ce piesa ei "We Are Never Ever Getting Back Together" a ajuns pe primul loc în topul de gen de pe iTunes în doar 50 de minute după lansare.

Cântăreaţa Taylor Swift, în vârstă de 23 de ani, a obţinut deja şapte premii Grammy, 11 American Music Awards, şapte Country Music Association Awards, şase Academy of Country Music Awards şi 12 Billboard Music Awards.

Cântăreaţa a primit, duminică, cel de-al şaselea premiu pentru cel mai bun cantautor din partea Nashville Songwriters Association International, o organizaţie care administrează Country Music Hall of Fame.