Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noul album Pink Floyd cu Stephen Hawking pe post de guest star

endless_river.jpg

Coperta noului album Pink Floyd

Miticul grup de muzicà britanic Pink Floyd publică un nou album. Intitulat « Endless River », albumul îl are ca invitat-surpriză pe Stephen Hawking. Astrofizicianul paralizat care utilizează tehnica de sinteză vocală pentru a se exprima, a mai apărut pe un disc Pink Floyd acum două decenii. 

Cele câteva secunde de muzică pe care le-am ascultat fac parte din noul album « The Endless River », al 15-lea al grupului Pink Floyd. Din păcate sunt singurele note pe care le avem pentru moment la dispoziţie graţie dealtfel grupului britanic care a pus acest extras pe internet în urmà cu douà săptămâni. Inainte de acest proaspăt şi în plus cvadruplu album instrumental, Pink Floyd nu mai publicase nimic nou de 20 de ani încoace, mai exact de la « The Division Bell » scos în 1994. Noul album este în fapt un omagiu adus lui Richard Wright, pianistul formaţiei dispărut în 2008. David Gilmour şi Nick Mason, membrii istorici ai grupului şi iniţiatorii acestui nou album, nu au făcut în fapt decât să prelucreze, să re-aranjeze şi să remasterizeze bucăţi înregistrate în vremea lui « Divison Bell ».

Printre noutăţile aduse acelor înregistrări cu Wright, noul Pink Floyd propune şi o participare excepţională a lui Stephen Hawking. Din surse neoficiale se spune că acesta ar interveni în melodia intitulată « Talkin’ Hawkin ».

Astrofizicianul paralizat în vârstă de 74 de ani şi care nu se poate exprima decât prin intermediul unul calculator care-i traduce mimica în vorbe, nu este la prima sa participare cu formaţia de muzică. Vocea artificială a lui Hawking era prezentă şi pe precedentul album, « Division Bell », în melodia « Keep Talking » unde, tot graţie unui calculator, i se poate auzi vocea astrofiziianului care seamănă cu cea a unui robot. In particular îl putem auzi pe omul de ştiinţă spunând fraza următoare : “Timp de milioane de ani, oamenii au trăit ca animalele. Apoi s-a întâmplat ceva care a eliberat puterea imaginaţiei noastre ».

In ciuda acestui nou album care iese acum pe piaţă, Pink Floyd – grup care din 1965 încoace a vândut 250 de milioane de discuri - nu prevede să urce din nou pe scenă pentru a concerta.

 
Pink Floyd cu Stephen Hawking pe post de guest star