Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Piese Led Zeppelin, niciodată lansate, descoperite de Robert Plant

robert-plant.jpg

Robert Plant

Mai multe melodii originale înregistrate de trupa Led Zeppelin, dar care nu au fost niciodată lansate, au fost descoperite de Robert Plant, care intenţionează să le remasterizeze şi să le includă pe un album care va ajunge în magazine în 2014.

Robert Plant a descoperit aceste înregistrări în timp ce asculta o serie de casete demo ale trupei Led Zeppelin, pe care le neglijase multă vreme. Celebrul rocker britanic a declarat că această iniţiativă va fi posibilă doar dacă John Paul Jones, fostul său coleg de trupă, va fi de acord cu lansarea noului disc.

Înregistrările ar putea fi incluse într-un catalog special care va include mai multe discuri remasterizate ale trupei Led Zeppelin şi care va fi lansat anul viitor. Robert Plant spune că a ascultat acele casete alături de Jimmy Page, dar proiectul depinde de acceptul lui John Paul Jones, întrucât el este acela care asigură partitura vocală de pe acele casete demo.
 
Membrii supravieţuitori ai formaţiei Led Zeppelin, care s-a destrămat în 1980, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, au susţinut în decembrie 2007 un singur concert, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi. Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului co-fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.
 
Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".