Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Solistul trupei Prodigy, Keith Flint, descoperit mort în locuința sa

Celebrul cântăreţ Keith Flint, solist și cofondator al trupei Prodigy, a fost descoperit mort luni dimineaţă, de echipa de medici şi de poliţiştii chemaţi la locuinţa sa din Dunmow, Essex.

ACTUALIZARE: Într-o postare pe contul oficial de Instagram al formației, trupa Prodigy a anunțat, luni, că solistul Keith Flint s-a sinucis. Anterior, Poliţia afirma că decesul nu este considerat suspect.Image source: 
Instagram

................................................................................................

Poliţia a informat într-un comunicat că decesul nu este considerat suspect, dar că va fi efectuată o autopsie, notează Mediafax.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezenţă pe scenă plină de energie, dar şi un aspect fizic ieşit din comun, mai ales cu coafura şi tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil şi l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraş.

Iniţial, Flint a fost dansatorul trupei şi a debutat ca solist cu piesa "Firestarter", cu care a devenit celebru la nivel mondial.

 

 

Trupa britanică The Prodigy şi-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul "No Tourists". Materialul discografic era o continuare a albumului "The Day is My Enemy", lansat în 2015.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, "Experience", a fost lansat în 1992, fiind urmat de "Music for the Jilted Generation" (1994), "The Fat of the Land" (1997), "Always Outnumbered, Never Outgunned" (2004), "Invaders Must Die" (2009) şi "The Day Is My Enemy" (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără "Voodoo People", "No good", "Firestarter", "Breathe" şi "Smack My Bitch Up".

 

 

Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards şi cinci MTV Europe Music Awards.