Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Dezastru pentru România, la Eurovision 2019

dezastru_romania_eurovision.jpg

Ester Peony ratează calificarea în finala Eurovision 2019 (Foto: site oficial Eurovision)
Ester Peony ratează calificarea în finala Eurovision 2019 (Foto: site oficial Eurovision)

România a ratat calificarea în finala concursului Eurovision 2019. Ester Peony nu a reușit să obțină suficiente voturi cu piesa "On a Sunday", în semifinala de joi seară de la Tel Aviv.

România ratează calificarea în finala Eurovision pentru al doilea an la rând. În 2018, trupa The Humans nu a reușit nici ea să ajungă în ultimul act al concursului.

De când s-a introdus sistemul cu semifinale, în 2004 și până în anul 2017 inclusiv, România s-a calificat de fiecare dată în finală. Mai puțin în 2016, când România a fost descalificată din start, pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting Union, organizatorul Eurovision.

Acum, Ester Peony a interpretat la Tel Aviv piesa "On a Sunday". Într-un mesaj postat pe Instagram, cântăreața le-a mulțumit tuturor pentru susținere: "Mulțumesc tuturor pentru sprijin! Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele trei luni. A fost minunat la Tel Aviv! Vă iubesc și mult noroc tuturor în finală!".

În vârstă de 25 de ani, pe numele real Ester Alexandra Creţu, Ester Peony este cântăreaţă şi compozitoare. Ea a studiat jazz-ul de la vârsta de opt ani, iar de la 12 ani s-a întors din Canada în România, unde a studiat pianul, la Şcoala Dinu Lipatti din Piteşti. A făcut studii de chitară clasică şi canto. În 2013, a fost admisă la Conservatorul din Bucureşti, unde a studiat jazz.

 

Sursa video: YouTube

 

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel&Sistem, în 2005 și Paula Seling şi Ovi, în 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu, în 2006).