Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Olanda a câștigat Eurovision 2019

olanda.jpg

Duncan Laurence a adus Olandei trofeul Eurovision 2019
Sursa imaginii: 
REUTERS/Ronen Zvulun

Olanda a câştigat, sâmbătă noapte, finala concursului muzical Eurovision, care a avut loc la Tel Aviv. Piesa „Arcade” a lui Duncan Laurence a primit cele mai multe puncte, 492. Este prima victoriei a Olandei la Eurovision după 44 de ani. Douăzeci şi şase de piese, despre dragoste, acceptare, integrare, dar şi ură şi bani, au intrat în concurs. Poziţia a doua i-a revenit Italiei, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a strâns 465 de puncte. Pe podium a urcat și reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.
 

 

 

Artişti din 26 de ţări au luptat în finala Eurovision 2019, găzduită de oraşul israelian Tel Aviv, sub sloganul “Dare to dream” (“Îndrăznește să visezi”). Finala a fost deschisă de Malta, fiind urmată, în prima parte a show-ului de Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda şi Grecia.  În partea a doua, au concurat Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franţa, Italia, Serbia, Elveţia, Australia şi Spania. Pentru prima dată în istoria concursului, Madonna a interpretat în finala de sâmbătă două melodii: celebra “Like A Prayer” din 1989 şi “Future”, pe care a cântat-o împreună cu rapperul American Quavo.

Ester Peony, care a reprezentat România cu piesa „On a Sunday“, nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, marcând astfel al doilea eşec consecutiv al ţării noastre în concursul internaţional.