Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eurovision 2019: Madonna, criticată de ministrul israelian al Culturii

Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a declarat astăzi că prezenţa steagului palestinian pe spatele dansatorilor care au însoţit-o pe Madonna pe scenă în timpul finalei concursului Eurovision a fost o ''eroare'', informează AFP.

 

"Este o eroare, nu putem implica politica la un eveniment cultural, cu tot respectul pe care i-l port Madonnei", a spus ministrul Culturii, înaintea reuniunii săptămânale a consiliului de miniştri, transmite Agepres.ro.

Miri Regev a criticat postul de televiziune public israelian Kan, care, potrivit acesteia, nu şi-a îndeplinit corect misiunea permiţând drapelului palestinian să apară pe ecrane.

Întrebată de prezentatorii galei, înainte să urce pe scenă, care este mesajul pe care doreşte să-l transmită cu ocazia concursului Eurovision, Madonna a răspuns: "Nu trebuie să subestimăm niciodată puterea muzicii de a aduce oamenii împreună". Câteva minute mai târziu, doi dintre dansatorii săi aveau prinse pe costume drapelele israelian şi palestinian.

În plus, în timpul anunţării rezultatelor, membrii trupei islandeze Hatari, cunoscuţi pentru opoziţia lor declarată faţă de ocuparea Teritoriilor palestiniene de către Israel, au afişat bannere în culorile palestiniene, moment întâmpinat cu fluierături de audienţă.

Olanda şi Duncan Laurence au câştigat duminică, cu melodia ''Arcade'', cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision.