Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dezamăgirea s-a numit Jon Bon Jovi

bon_jovi.jpg

Dezamăgirea s-a numit Jon Bon Jovi.
Dezamăgirea s-a numit Jon Bon Jovi
Sursa imaginii: 
RFI/Magda Prelipceanu

Duminică seară, la București, s-a încheiat turneul european „This House is Nor For Sale” al trupei Bon Jovi. 50 de mii de fani ai trupei, din București și din toată țara, au venit la spectacol. Formația s-a prezentat impecabil. Jon Bon Jovi nu a reuşit să se ridice la aşteptările publicului. Spectacolul s-a încheiat mai devreme decât era programat.

Bon Jovi din nou la București după 8 ani a funcționat ca un magnet pentru toți admiratorii trupei. Mai ales că show-ul din 2011, prima prezență a trupei în România, a fost foarte apreciat. Acum însă vocalistul nu prea a fost “în voce”.

Startul a fost dat cu puţine minute înainte de ora programată, 20.30. Piesa care dă numele celui mai recent album al trupei rock, al 13-lea, a fost cea de deschidere.  De la primele acorduri a fost clar că Jon nu e în formă. Publicul însă a cântat, a dansat, chiar a ovaționat.

În Piața Constituției au răsunat consacratele „You Give Love a Bad Name”, „Born To Be My Baby”, „Runaway”, „Keep the Faith”, „Wanted Dead or Alive”, „Lay Your Hands on Me”, „Bad Medicine”, „Roller Coaster” şi „We Don't Run”.

Trei ecrane uriaşe au proiectat, pentru început, imagini cu Bucureştiul şi, pe tot parcursul concertului, imagini legate de cântecele interpretate.

Au lipsit „Always”, „Bed of Roses”, „In These Arms”...

Zâmbitor, dar puţin comunicativ cu publicul, Jon Bon Jovi (57 de ani) a spus la un moment dat: „Îmi pare rău că nu am fost chiar pe ritm”. 

Spectacolul s-a încheiat înainte de 22.30 cu coverul „Twist and Shout”.

Următoarele concerte Bon Jovi din acest turneu sunt programate pentru Tel Aviv (Israel), Recife, Sao Paolo şi Curitiba (Brazilia) şi Lima (Peru).

Trupa Bon Jovi a fost înfiinţată în 1983.

Din formula inițială mai fac parte solistul Jon Bon Jovi, clăparul David Bryan şi bateristul Tico Torres. Chitaristul Richie Sambora a părăsit grupul în 2013, pentru a urma o carieră solo. Basistul Alec John Such a fost dat afară în 1994. S-au alăturat trupei Hugh McDonald (bas), John Shanks (chitară), Everett Bradley (multi-instrumentist) şi Phil X (chitară).

Formaţia americană a lansat până în prezent 13 albume de studio vândute în peste 130 de milioane de exemplare.