Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul Timișoarei explică interzicerea manelelor în spațiul public

nicolae_robu_2017.jpg

Sursa imaginii: 
wikipedia.org

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, vine cu noi precizări, după ce a transmis o notă internă angajaţilor din Primărie, în care cere interzicerea manelelor pe domeniul public. Edilul explică faptul că a dispus interdicţii de interpretare sau difuzare a acestui gen muzical pe domeniul public în spaţii deschise, în principal în pieţe şi parcuri.

"Îi respect pe toţi cetăţenii, indiferent de gustul lor muzical, deci şi pe cetăţenii iubitori de manele. Nu am interzis manelele în Timişoara, aşa ceva neputând nimeni face în democraţie. Atâta tot că am dispus interdicţii de interpretare / difuzare a lor pe domeniul public în spaţii deschise, cum ar fi: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Traian, Parcul Rozelor, Parcul Justiţiei, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic, Parcul Copiilor. Şi întreb: ce timişorean este acela care ar vrea contrariul?! Ce apreciere ar primi el, dacă ar exista, din partea comunităţii timişorene?!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Edilu a spus că manelele pot fi difuzate, fără probleme, pe proprietăţi private, dar şi pe domeniul public, însă cu aprobare din partea Primăriei Timişoara.

"Manelele pot fi interpretate / difuzate în Timişoara şi pe viitor, fără probleme, pe proprietăţi private şi chiar pe domeniul public, cu aprobare din partea Primăriei, în spaţii închise”, a mai spcris primarul.

Nicolae Robu a făcut referire şi la grătare, afirmând că nu este de acord cu prepararea lor cu foc cu cărbune.

"Nu am interzis micii, cârnaţii etc -cine ar face şi cine ar putea face, presupunând că cineva ar vrea, aşa ceva?!-, ci doar prepararea lor cu foc cu cărbune / lemne, pe domeniul public în spaţii deschise - deci: nu vorbim de spaţiile private!-, preparare producătoare de fum abundent şi mirosuri puternice. Prepararea în tehnologii neproducătoare de fum abundent şi mirosuri puternice este permisă în continuare, inclusiv pe domeniul public în spaţii deschise. Întreb: e normal ca minunatele noastre pieţe şi parcuri -le-am nominalizat mai sus pe cele mai importante- să fie inundate de fum?!”, a mai scris Robu.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a transmis o notă internă angajaţilor Primăriei în care îi anunţă că se interzice folosirea grătarelor pe domeniul public şi interpretarea sau difuzarea de manele, după ce au apărut imagini cu dedicaţii făcute chiar lui, la un târg organizat de una dintre instituţiile din subordine. Robu vorbeşte despre în nota interna de ”sancţionarea drastică, inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere”.